Avril Lavigne

Avril Ramona Lavigne Whibley on kanadalainen Rockpop-laulaja. Nykyään Avril tunnetaan nimellä Rock-prinsessa. Musiikissaan hän sekoittaa Rockia, poppia ja punkia mielensä mukaan. Lavignen levyjä on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Lavignen kappale Girlfriend on myös www.youtube.com -sivuston katsotuimpia videoita. Girlfriend kappaleen myötä The Rubinoosin säveltäjät Tommy Dunbar ja James Gangwer haastoivat Lavignen oikeuteen vedoten siihen, että Girlfriend olisi osin kopio 1970 -luvulla levytetystä I wanna be your boyfriend -kappaleesta. Avril on säveltänyt Kelly Clarksonin kappaleen "Breakway".  Avril Lavigne esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa 20. kesäkuuta 2005 Coca-cola soundwave -tapahtumassa Helsingin jäähallissa, jossa hän oli pääesiintyjä. Toisen kerran Avril esiintyi Suomessa 30. kesäkuuta 2008.

Vuonna 2006 Lavigne ilmaisi haluavansa kokeilla näyttelijän uraa, ja sai roolit elokuvista The Flock ja Yli Aidan. Hän näytteli myös elokuvassa Fast Food Nation -pikaruokakansa. Hän on kertonut, että olisi halunnut näytellä enemmän vuonna 2006, mutta käsikirjoitukset joita hänelle tarjottiin olivat huonoja. Avril on naimisissa kanadalaisyhtye Sum 41:n kitaristi-laulaja Deryck Whibleyn kanssa. He avioituivat 15. heinäkuuta 2006 Kaliforniassa Montecitossa. Pariskunta suuntasi häämatkallaan Italian Portofinoon. He kävivät Italiassa myös kihloihin mentyään. Silloin pari kävi Venetsiassa, jossa Whibley kosi Lavignea gondoliajelulla.

Lavignen tyylin muuttuessa naisellisemmaksi muutama muotilehti pyysi häntä malliksi. Hän poseerasi Harper´s Bazaarissa ja kirjoitti sopimuksen mallitoimisto Fordin kanssa. Lavignelta ilmestyi vuonna 2008 Abbey Dawn -niminen vaatemallisto, johon kuuluu vaatteiden lisäksi koruja.

 

2198714.jpg